Roliga lekar för festen

Ganska ofta har man fest för folk man känner, det är inga nya ansikten och alla känner alla och det behövs inget som ska bryta isen. Men ibland så anordnar man fester där det är många nya människor och då kan det vara bra att ha några små lekar för att lätta upp stämningen lite. Här är ett par jag har provat själv.

Evolutionsleken

Alla börjar som en amöba och rör sig lite "amöba-aktigt" på golvet. Stöter man ihop med en person ska man leka sten - sax - påse och den som vinner tar ett kliv uppåt i evolutionen. Målet är att bli Superman. De olika nivåerna är: Amöba, fisk, fågel, apa, människa och Superman. En mycket rolig lek som ger många skratt! Leken är slut när alla utom 1 person har nått Superman-status.  

Spela Bingo

Ett folknöje som faktiskt funkar även på festen. Precis som när man spelar bingo på nätet, hos exempelvis Maria Casino, så ska man dra nummer. Den som först får en rad har vunnit. Vill man skoja till det så har man en bingobricka med olika fakta på som stämmer in på folk som befinner sig på festen. Målet är då att ta reda på vem som hör till vilken fakta. Exempel: Har en ödla som sällskapsdjur, äger en Mazda etc. Denna lek gör att man lär känna de som är med på festen under lite roligare omständigheter. Glöm inte att ha någon form av pris också, alla vill ju vinna något.  

31 Jan 2019