Ordna kräftskiva

I augusti månad är det inte ovanligt att samlas och ha kräftskiva tillsamman. Här kommer ett gäng med bra tips för att ordna den bästa kräftskivan!

Det är bra att i god tid sätta datum för när det ska ske. Det eftersom att det är inget som man direkt kan improvisera fram på en dag. Frysta kräftor ska tina och helst läggas i en ny lag till exempel.

Frysta kräftor ska tinas långsamt i kylskåp, och det tar ungefär 2 dygn. I nödfall går det att "snabbtina" dem i rumstemperatur, vilket tar cirka 12 timmar. Tina dem absolut inte i mikron!

Ny lag till kräftorna ger dem godare smak:

Koka upp 2,5 l vatten + 1/2 dl salt + 1 flaska lättöl eller porter + 2 sockerbitar + 1 liter lätt sammanpressade dillkronor utan stjälkar. Koka lagen i 5 minuter och låt den därefter svalna (lagen räcker till 1 kilo kräftor). Sila bort den gamla lagen från de tinade kräftorna och häll den nya lagen över kräftorna i stället. Låt stå i minst 2 timmar före servering.

Det är ett måste att alla blir mätta på kräftskivan. Så utöver kräftor är det bra att även ha annat att äta. Som bröd, ost, paj, potatissallad och kanske en efterrätt.

Se till så att du även dukar snyggt, dekorera med papperslyktor och annat. Satsa även på att ha kräfthattar, haklappar, sånghäften med mera. 

  

15 Aug 2019